Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Slut på helgen

Av Eva Thorin - 1 november 2009 14:59

Jaha nu är det snart slut på helgen. Här har vi inte firat Halloween något direkt utan bara haft en slapparhelg.

Göran kom hem tidigt i går morse (04,00) och hade sin pappa Leif med sig. Hans mamma är i Göteborg hos släktingar så han var ensam hemma. Vi ska passa på att få lite hjälp att montera en till utelampa på altanen. Bra att ha en elektriker i släkten som kan hjälpa oss göra det ordentligt. Elen är ju inte att leka med.

Just nu sitter jag och väntar på att söndagsmiddagen ska bli färdig i ugnen.

Jag slår på stort för en gångs skull. Hittade ett recept på inbakad kassler och köpte potatisgratäng i frysförpackning.

Det ska bli väldigt intressant att smaka vad det smakar om detta. Har aldrig gjort detta förut. Om någon vill ha kommer receptet här:

 

INBAKAD KASSLER.

4 portioner

500 gr kassler

4 smördegsplattor

FYLLNING:

125 g färskost (valfri smak)

1 purjolök

1 uppvispat ägg

 

UGNSTEMPERATUR: 200 grader

TILLAGNING:

Skär kasslern i ganska tunna skivor, tex fyra till varje smördegspaket.

Kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter. Varva kasslerskivorna med ost och purjolök, börja och sluta med kassler, och lägg högarna mitt på smördegsplattorna.

Pensla med ägg på kanterna. vik ihop degen till ett paket och lägg skarverna neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla degen med resterande ägg.

 

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills degen är gyllenbrun.

 

KOm på nu när jag skrev ner receptet att jag glömde pensla resten av ägget på paketen men gjorde det nu på slutet. Hoppas det går bra. Jag tror ägget mest är till för färgens skull.

Det luktar supergott nu så det är bara att vänta på familjemedlemmarna.

 

Göran och hans pappa är vid en firma och byter däck på den ena bilen. Köper nya däck som ska växlas till de gamla fälgarna. Är därför han inte gör det hemma.

Simon kommer nog inte ner än på några timmar. Honom hämtade jag vid 10,30 på en skola i Askersund där han hade lanat. Han har sovit ca 3 timmar på två dygn så han sover nog en stund nu.

 

Jag och Alexandra får väl börja utan dem.

Tänkte slå på stort och bjuda på lite Wienettaglass till efterrätt också.

 

Till kvällen bjuder jag nog hit grannarna på lite kaffe med dopp. Det är ju trots allt helg och svärfar är här. Då kan man väl få festa till lite.

 

Oj nu blev det ett långt inlägg men hoppas det är någon som orkat läsa.

 

Kram alla//Eva

 
 
Ingen bild

Pia

1 november 2009 17:48

Låter som en underbar söndagsmiddag.
Kanske vore nåt att sätta gubben på att göra nån gång
Kramen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva Thorin - 24 december 2012 11:21

GOD JUL ALLA VÄNNER!!!   Idag har det avrit fullt upp sen jag gick upp. Men har inte kännt mig lika stressad som jag brukar eftersom jag förberedde maten mycket igår. Potatisen är skalad och ska bara kokas , revben , köttbullar och korv ska vär...

Av Eva Thorin - 23 december 2012 10:55


Nu är det redan 4 advent och julen står för dörren. Igår lämnade vi Kian hos sin mormor igen och det blev såååå tyst och tomt här hemma. Gosade med deras två små hundar som är underbara. Sen blev det matlagning här hemma. Stekt fläsk med pasta.  ...

Av Eva Thorin - 22 december 2012 11:36

Nu tänkte jag ta upp bloggandet igen. Efter att ha haft en superjobbig höst med mycket skjukdomar känner jag mig äntligen pigg och glad igen. Senaste tiden har det varit mycket med julstöket men nu är det lugnt igen. Sen i onsdagskväll har vi haft st...

Av Eva Thorin - 25 augusti 2010 21:09

Tänk att jag hittade hit idag också en snabbis. Idag är det bara 6 dagar kvar till vår Thailandsresa. Om en vecka så här dags har vi suttit några timmar på planet. Det ska bli så härligt med tanke på att det blivit så ruggigt väder här hemma. När A...

Av Eva Thorin - 24 augusti 2010 21:51

Nu är jag här igen. Tog inte lika lång tid den här gången. Idag har jag haft en lååång dag på jobbet. Började klockan 09,00 och sista barnet gick hem vid ca 17,15. Då fick jag åka vidare till Hammar för att ha ett möte. Mötet var färdigt 19,45 ca. Ja...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

eva-thorin


Ovido - Quiz & Flashcards